Wat als één van ons komt te overlijden?

Bij het overlijden van je partner is het emotionele leed niet te overzien. Het laatste wat je er dan bij kunt gebruiken is financieel leed. Bij het afsluiten van een hypotheek moet je daarom dan ook goed kijken naar wat er kan gebeuren waardoor de hypotheeklasten niet meer te dragen zijn. Overlijden is één van deze gebeurtenissen.

Overlijdensrisicoverzekering
Bij het afsluiten van een hypotheek, eisen geldverstrekkers vaak een overlijdensrisicoverzekering ter hoogte van (een deel van) de hypotheek. Deze verzekering keert uit als één van de partners overlijdt tijdens de looptijd van de hypotheek. De uitkering wordt gebruikt ter aflossing van (een deel van) de hypotheek, waardoor de maandelijkse lasten dalen voor de overgebleven partner.

Welk bedrag moet je minimaal verzekeren?
Bij het bepalen van het bedrag dat moet worden verzekerd zijn meerdere zaken van belang. Zo is het belangrijk om te bepalen welke hypotheeklasten de overgebleven partner nog kan dragen met zijn of haar inkomen. Ook moet je rekening houden met het uitgavenpatroon. Door dit in kaart te brengen, weet je welk bedrag je moet verzekeren bij overlijden. Je financieel coach inventariseert jullie wensen en bespreekt de mogelijkheden met jullie.

Overlijden en de Nationale Hypotheek Garantie
Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten en heb je een restschuld? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk dat NHG de restschuld overneemt na een gedwongen verkoop. Ook bij betalingsproblemen als gevolg van overlijden kun je een beroep doen op NHG.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak