Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als je in loondienst bent, heb je bij arbeidsongeschiktheid een financieel vangnet. De eerste twee jaar moet je werkgever je loon doorbetalen. Hierna kun je in aanmerking komen voor een WIA-uitkering. Als je zelfstandig ondernemer bent is er wettelijk niets geregeld. Als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken, betekent dit dat je geen tot weinig inkomen meer hebt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) kan in dat geval een oplossing bieden.

Kan ik niet gewoon spaargeld achter de hand houden in plaats van het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Spaargeld is uiteraard fijn om de periode dat je ziek bent te kunnen overbruggen. Maar wat als je langdurig of zelfs blijvend arbeidsongeschiktheid wordt? Heb je genoeg vermogen opgebouwd om je vaste lasten te kunnen blijven betalen tot aan je pensioen of zelfs daarna? Het is goed om hier vooraf bij stil te staan en tijdig actie op te ondernemen.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
De hoogte van de premie van een aov is van veel factoren afhankelijk. De leeftijd bij het afsluiten, de branche waarin je werkt en het bedrag dat je wilt verzekeren hebben een grote invloed op de hoogte van de premie. Je financieel coach kan je hier meer over vertellen.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak