Wat is een bouwdepot?

Ga je een huis bouwen? Of ga je verbouwen en gebruik je voor de financiering hiervan een hypotheek? Dan worden de kosten hiervoor vaak betaald vanuit een bouwdepot.

Wat is een bouwdepot?
Je wilt je nieuwe huis het liefst meteen aanpassen aan jouw woonwensen. Het is mogelijk om hier een aanvullend bedrag voor te lenen in de vorm van een hypotheek. Dit bedrag moet je dan wel investeren in het huis. De geldverstrekker kan hier controle op uitoefenen door het geld in een bouwdepot te storten en eventueel facturen op te vragen. Ook bij nieuwbouw is een bouwdepot gebruikelijk.

Wat mag je betalen uit het bouwdepot?
Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen het verbouwen of verbeteren van een bestaande woning en het bouwen van een nieuw huis.

Verbouwen of verbeteren van een huis
Het benodigde bedrag voor de verbouwing wordt gestort in een depot. Facturen die op de verbouwing betrekking hebben, kunnen betaald worden vanuit het bouwdepot.

Bouwen van een nieuw huis
Bij het bouwen van een nieuwe woning, sluit je bij de notaris een hypotheek af voor de grond en het bouwen van het huis. De grond wordt direct betaald en het bedrag voor de bouw van de woning komt in een bouwdepot terecht. Vervolgens worden er steeds termijnen vanuit dit depot betaald. Deze termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw van het huis.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak