Wat is een Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de huizenmarkt de mogelijkheid om nét dat beetje extra te lenen zodat een eerste koophuis toch mogelijk wordt. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de maximaal te verkrijgen hypotheek. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) is verantwoordelijk voor de uitgave van de Startersleningen. Sommige gemeenten bieden deze Starterslening aan.

Wat houdt de Starterslening in?
Stel, je vraagt een hypotheek aan maar je inkomen is niet hoog genoeg om het huis te kopen. Je kunt dan voor het ontbrekende bedrag bij je gemeente aankloppen. Het maximale bedrag dat je bij de gemeente kunt lenen voor je eerste koophuis bedraagt gemiddeld €30.000,-. De Starterslening sluit je af naast je reguliere hypotheek.

Kom jij in aanmerking voor de Starterslening?
Niet alle gemeenten bieden de lening aan. Op de website van SVn kun je zien of jouw gemeente de Starterslening aanbiedt. Om in aanmerking te komen voor een Starterslening, moet je daarnaast aan een aantal eisen voldoen die per gemeente verschillend zijn. Informeer dus bij jouw gemeente naar de voorwaarden. En handig om te weten: je financieel coach verzorgt de aanvraag van de Starterslening vervolgens voor je.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak