Wat is provisie?

Provisie is een beloning die tussenpersonen, vergelijkings-sites en warenhuizen ontvangen van banken en verzekeraars voor het verkopen van hun producten. Voor schadeverzekeringen, zoals je auto- en je inboedelverzekering, betaal je vaak provisie. Deze vergoeding zit in je premie verwerkt en kan oplopen tot wel 25% daarvan. Het nadeel van provisie is dat deze kosten vaak niet transparant zijn en je dus niet weet hoeveel provisie je precies betaalt. 

Is provisie toegestaan?
Voor eenvoudige financiële producten, zoals schadeverzekeringen, is provisie toegestaan. Dat is anders voor complexe producten zoals hypotheken. Sinds 2013 is het voor adviseurs van deze producten wettelijk verboden om daarvoor provisie te ontvangen. Je betaalt de adviseur nu dus rechtstreeks voor zijn dienstverlening.

Welke kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht?
Finzie heeft alle provisies uit de verzekeringen gehaald. Dat levert een gemiddeld gezin al snel meer dan € 300 per jaar op. Wij werken met heldere tarieven voor advies en bemiddeling van jouw hypotheek en andere geldzaken. Voordat je met een financieel coach in zee gaat, vertelt hij je met welke kosten je rekening moet houden. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent. Bovendien houden we met de Best Uit garantie maandelijks voor jou in de gaten wat de beste deal is voor jouw hypotheek, verzekeringen en geldzaken. Je betaalt hiervoor één vast bedrag per maand.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak