Wat moet ik regelen als ik een huis heb gekocht?

Je hebt je droomhuis gevonden: gefeliciteerd! Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat je ook financieel gezien alles goed regelt. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van de hypotheek en de verzekeringen die je nodig hebt voor je nieuwe woning.

Verdiep je tijdig in de hypotheek
Na het tekenen van het koopcontract heb je een aantal weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Dit lijkt een ruime periode, maar het is slim om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Voor het afsluiten van een hypotheek en het regelen van de noodzakelijke verzekeringen kun je vertrouwen op je financieel coach. Samen kijken jullie naar wat het best past bij jouw situatie.

Is een bouwkundige keuring vereist?
Een bouwkundige keuring is voor je hypotheek niet altijd vereist. Het kan echter wel verstandig zijn om nog een bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat de koop definitief is. Zeker als je toekomstige huis al wat ouder is. Verborgen gebreken (zoals lekkages of houtrot) komen dan aan het licht. Je krijgt ook vaak een indicatie van de kosten van de herstelwerkzaamheden. En dat weet je toch liever voordat je het huis koopt, dan na de overdracht.

Welke verzekeringen zijn belangrijk?
Een opstalverzekering is verplicht. Deze verzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand, storm en blikseminslag. Bij appartementen is de opstalverzekering vaak geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Vraag dat dus even na. Daarnaast eisen geldverstrekkers vaak een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert uit als je tijdens de looptijd van de hypotheek komt te overlijden. Vraag hierover ook advies aan je financieel coach.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak