Het interview met Stef door Enzo

Mijn naam is Enzo Hollands en ik ben stagiair bij Financieel Fit. Voor mijn stage richt ik mij op het opnemen van vermogensopbouw binnen de financiële adviesgesprekken. De reden dat ik Stef Hofmans heb geïnterviewd voor mijn casestudie, is vanwege zijn onmiskenbare passie en vooruitgang in het veld van vermogensopbouw. Zijn vermogen om klanten te informeren en te inspireren tot het nemen van weloverwogen financiële beslissingen met vermogensopbouw daarin verwerkt heeft mij erg geïnspireerd. Door zijn verhaal te delen, hoop ik anderen te motiveren om het belang van vermogensopbouw te erkennen en te omarmen binnen hun financiële dienstverlening. 

Brede visie op financieel advies

Stef Hofmans is iemand die zich helemaal thuis voelt in de financiële dienstverlening. Een goed aanpasbaar vermogen en een brede interesse in alle kansen die zich voortdoen in deze wereld, daarmee zou ik Stef willen beschrijven. Zijn aanpak om vermogensopbouw centraal te stellen in zijn adviesgesprekken illustreert hoe een brede visie op financieel advies niet alleen de klantenbinding en tevredenheid versterkt, maar ook op de lange termijn aanzienlijke voordelen kan opleveren. 

Gedreven door de vragen “Hoe kan ik mijn tijd nuttig besteden?” en “Hoe kan ik mijn klant beter binden?”, nam Stef het initiatief om zijn financiële dienstverlening uit te breiden. “Het begin kenmerkte zich door veel inzet zonder directe resultaten, een fase van zaaien voordat de oogst binnenkwam. Deze vroege investering in tijd en middelen was een belangrijke stap naar latere successen”, aldus Stef.

Kennis verbreden

Een belangrijke stap voor Stef wat alles in een stroomversnelling zette was de deelname aan de bootcamp georganiseerd door NNEK. Stef verdiepte zich in de fundamenten van beleggen en de manier waarop dit aan klanten uitgelegd kan worden. Met deze kennis op zak, stelde dat hem in staat om zijn klanten te benaderen met de vraag of zij geïnteresseerd waren in beleggen, vaak in combinatie met een suggestieve uitspraak over het nadeel van niet beleggen en alleen maar sparen op een spaarrekening. 

Stef begon met het openen van beleggingsrekeningen voor klanten met een inleg van slechts 100 euro. Hij demonstreerde tools van financiële dienstverleners zoals NNEK of Semmie om te peilen of klanten hier enthousiast over waren. Verder organiseerde hij een informatieve avond, bewust gepland op de lange termijn, zodat hij elk gesprek kon aangrijpen om zijn diensten te promoten en de klanten te verwijzen naar een opkomende informatieavond over vermogensopbouw, mede georganiseerd door NNEK. 

 Sterkere klantenbinding

Dankzij deze aanpak verkocht Stef niet alleen meer Financieel Fit plannen, maar zorgde hij ook voor een sterkere binding met zijn klanten. Hij benadrukte het belang van samenwerking en vertrouwen, door te laten zien dat hij zelf ook investeerde via platformen zoal NNEK en Semmie. Hij wil immers niet iets aanraden aan zijn klanten, waar hij zelf niet in vertrouwd of mee bezig is. 

Wanneer klanten vroegen waarom ze niet zelfstandig zouden beleggen, bijvoorbeeld bij DEGIRO, wees Stef op de voordelen van beheerd beleggen. Dit benadrukte hij als een veiligere optie om de risico’s te beheren, ondanks de aantrekkelijkheid van zelf spelen met aandelen. 

Stef gelooft sterk in het vroeg planten van een “zaadje” over vermogensopbouw, zodat klanten hierover gaan nadenken. Hij is ervan overtuigd dat dit op termijn vruchten afwerpt, zowel voor de klant als voor zijn eigen praktijk. Ondanks de initiële tijdsinvestering, bewijst Stef dat eens de basis is gelegd, de voortzetting relatief eenvoudig en zeer lonend is. 

 

 

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak