Wanneer de financiële middelen ontbreken om een auto of occasion aan te schaffen, biedt privé een auto leasen een uitstekende uitkomst. Met private lease krijg je de mogelijkheid om voor een langere periode privé een auto te huren. Deze vorm van leasing wordt steeds populairder en ook bij Financieel Fit is de vraag naar private lease sterk in opkomst. Vaak wordt gedacht dat leasen alleen zakelijk kan, maar dit is beslist niet het geval. Ook privé auto leasen behoort tot de mogelijkheden en kan zelfs bijzonder aantrekkelijk zijn.


Voordelen private lease

Hieronder hebben we een aantal voordelen van het privé leasen van een auto voor je op een rijtje gezet.

Vast bedrag per maand

Met private lease geniet je van zorgeloos autorijden voor een vast maandelijks bedrag. In dit maandbedrag zijn doorgaans alle kosten voor reparatie, onderhoud, belasting en verzekering al verwerkt. Dit betekent dat je geen verrassingen hebt wat betreft onverwachte kosten. Alles is volledig geregeld, alleen tanken is nog aan jou.

Nieuw of occasion

Bij private lease heb je de keuze tussen het leasen van een gloednieuwe auto of een occasion. Je hebt tevens de vrijheid om zelf de duur van de leaseperiode te bepalen, passend bij jouw behoeften.

Geen fiscale bijtelling

Het aantrekkelijke van een private lease, zowel voor occasions als nieuwe auto’s, is dat je geen fiscale bijtelling hoeft te betalen. Dit maakt het financieel nog aantrekkelijker.

Niet in één keer veel geld kwijt

Het grote voordeel van private lease is dat je geen groot bedrag in één keer hoeft uit te geven en ook geen spaargeld of lening nodig hebt. Dit maakt het toegankelijk voor mensen die anders niet direct een auto zouden kunnen aanschaffen.

Inruilen?

Na de leaseperiode kan je de auto moeiteloos weer inleveren, zonder gedoe. Dit geeft je de flexibiliteit om eventueel te upgraden naar een nieuwe auto of ander model.


Zitten er ook nadelen aan het privé leasen van een auto of occasion?

Financieel Fit staat klaar om je een duidelijk overzicht te bieden van de diverse mogelijkheden die kredietverstrekkers voor particulieren aanbieden. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel kilometers je verwacht te rijden, omdat er eventueel een correctie kan plaatsvinden als je dit aantal overschrijdt. Het is ook goed om te weten dat je bij private lease nooit de eigenaar van de auto wordt, waardoor je deze niet zomaar aan iemand anders kan uitlenen. Bovendien brengt het eerder ontbinden van het contract vaak een restbedrag met zich mee. Tot slot resulteert het afsluiten van een private lease contract in een BKR registratie.

Hoewel er zaken zijn om rekening mee te houden, heeft private lease zeker aantrekkelijke voordelen. Het is doorgaans aanzienlijk voordeliger dan het kopen van een nieuwe auto of occasion, vooral wanneer je daarvoor een lening zou moeten afsluiten. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij je graag over de ins en outs van het leasen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Je kan contact met ons opnemen via telefoonnummer 0164-745 079 of per e-mail via krediet@financieelfit.nl . Daarnaast kan je ook direct een offerte aanvragen via het onderstaande contact formulier.

Meer geïnteresseerd over de voordelen van een auto op je onderneming? Lees meer over zakelijk leasen.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak