Definitie van een verhuurhypotheek

Als je overweegt een woning aan te schaffen om te verhuren, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te financieren. Het gebruik van eigen geld is een optie als je de woning volledig uit eigen middelen kan financieren. In dit geval heb je geen hypotheek nodig. Maar, als je liever wat financiële flexibiliteit behoudt en een hypotheek nodig hebt om de woning te kopen, kom je in aanmerking voor een verhuurhypotheek. Het is belangrijk om te begrijpen dat je geen reguliere hypotheek kan afsluiten voor een woning die niet je eigen hoofdverblijf zal zijn.

Een verhuurhypotheek is niets anders dan een specifiek type hypotheek, ontworpen voor de aankoop van een huis die je wil verhuren. Het biedt de financiële structuur die je nodig hebt om in vastgoed te investeren zonder de beperkingen van een reguliere hypotheek. Ontdek hoe een verhuurhypotheek je kan helpen bij het realiseren van je vastgoedinvesteringen!


Waarom een extra woning om te verhuren?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, heb je waarschijnlijk al bedacht waarom het een verstandige keuze kan zijn om een woning te kopen en deze te gaan verhuren. Je wil natuurlijk extra rendement genereren. De rente op spaarrekeningen is momenteel laag, en een stabiel hoger rendement op je geld is toch prettig. Daarnaast zijn de vastgoedprijzen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Als je vijf jaar geleden een woning had gekocht om te verhuren, zou je kunnen profiteren van een uitstekend rendement op je investering.


Wat heb je nodig voor een verhuurhypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor je eigen huis is het bekend dat je eigen geld moet inleggen. Dit geldt ook wanneer je een woning wil kopen om te verhuren. In feite heb je hier zelfs meer financiële middelen voor nodig. Het is belangrijk om rekening te houden met twee cruciale financiële factoren:

  • Woningwaarde in verhuurde staat: onthoud dat de waarde van een woning in verhuurde staat meestal ongeveer 85% van de marktwaarde bedraagt. Dit heeft invloed op je investeringsberekening.
  • Maximale hypotheek lening: je kan bij het afsluiten van een verhuurhypotheek tot maximaal 90% van de marktwaarde van de woning lenen.

Is een verhuurhypotheek lastiger dan een reguliere hypotheek?

Een veelgestelde vraag die veel mensen weerhoudt van het afsluiten van een nieuwe hypotheek, is: ‘Hoe werkt het precies?’ Hoewel het op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk heel eenvoudig. Zoals je hebt kunnen zien, is ‘het sommetje’ vrij eenvoudig te maken. Of jouw inkomen voldoende is, kan jouw Financieel Fit adviseur makkelijk voor je berekenen.

Het goede nieuws is dat de eerste berekening altijd gratis is. Pas als er daadwerkelijke mogelijkheden zijn en je besluit de verhuurhypotheek af te sluiten, worden er kosten in rekening gebracht. Ze worden altijd helder en transparant met je gecommuniceerd. Bovendien kan je alle details altijd nog eens rustig nalezen in het Dienstverleningsdocument.

Bij Financieel Fit streven we ernaar om het hypotheekproces zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk te maken, zodat je met vertrouwen je vastgoeddoelen kan nastreven. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 0164-607 211 of maak een afspraak met een financieel adviseur!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak