keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Hypotheek oversluiten

De rente is laag, historisch laag. Toch profiteert nog lang niet iedereen hiervan. Heb jij ook je rente enige tijd terug ‘vast laten zetten?’. Dan is de kans groot dat je veel geld kunt besparen. Het gemiddelde voordeel van de door ons overgesloten hypotheken is iets meer dan 200 Euro per maand. Een mooi bedrag waar je veel leuke dingen van kunt doen. En waar je na het afsluiten geen werk meer aan hebt. En ondertussen heb je dan toch weer een besparen van gemiddeld 2500 Euro per jaar.
Om je te helpen met het oversluiten van je hypotheek hebben wij een rekentool. Met deze rekentool is het eenvoudig om na te gaan of het voordelig is om je hypotheek over te sluiten.hypotheekofferte aanvragen
Hieronder hebben we ook kort een stappenplan gemaakt. Met dit stappenplan kan je direct aan de slag om voordeel te behalen op je hypotheek.

Stap 1: Hypotheek oversluiten

Zelf berekenen: Als eerste kan je zelf alvast een berekening maken om na te gaan hoeveel voordeel er voor jou haalbaar is. Je kunt je huidige hypotheekrente vergelijken met de actuele hypotheekrente. Als je dan je uitstaande hypotheek saldo ook weet kan je aan het rekenen slaan om na te gaan wat je voordeel is op basis van de rente. Kom je er niet uit? Onderaan deze pagina kan je met een contactformulier contact met ons opnemen. Wij helpen je dan met het maken van de berekening. Dit kost je verder niets en verplicht je tot niets.

Stap 2: oversluiten hypotheek

Als je de oude hypotheek gaat inlossen, en een nieuwe gaat afsluiten dan is je hypotheek oversluiten gelijk geregeld. Houdt hierbij wel rekening met bijkomende kosten. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je huidige hypotheekverstrekker een boete bij je in rekening brengt voor het eerder inlossen van je hypotheek. Naast de boete kan je rekening houden met de volgende kosten:

  • Notariskosten voor de nieuwe hypotheek
  • Taxatiekosten voor uw woning
  • Advieskosten voor de nieuw af te sluiten hypotheek

Stap 3: Hypotheek omzetten

Je hypotheek omzetten levert helaas niet altijd voordeel op. Zelfs niet als de rente veel lager is. Of je voordeel hebt hangt onder andere af van je hypotheekvorm. Heb je op dit moment een spaarhypotheek? Dan betaal je per maand soms zelfs meer ondanks een lagere rente. Dit komt omdat bij de spaarpolis het rendement samenhangt met de rente die je moet betalen.

Direct meer weten

Wil je direct weten wat je mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op door middel van het onderstaande formulier. We laten je dan zo spoedig mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Score op basis van 2025 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament
Vragen? App ons! whatsapp