Bij het aankopen van een nieuw huis is het zeldzaam dat de tuin meteen volledig aan je wensen voldoet. Vooral bij nieuwbouwhuizen kan de tuin zelfs nog helemaal leeg zijn! Het aanleggen van een tuin vereist echter financiële planning, aangezien het een aanzienlijke investering kan zijn. Is het echter mogelijk om de kosten voor de tuinaanleg te financieren met behulp van je nieuwe hypotheek?


Waarde woning

Wil je de aanleg van je tuin financieren? Goed nieuws! Met je nieuwe hypotheek kan je de kosten voor de tuinaanleg dekken, met uitzondering van beplanting en verplaatsbaar meubilair. Een nieuwe tuin verhoogt namelijk de waarde van je huis. Dit wordt, net zoals bij een dakkapel, meegerekend door de meeste hypotheekverstrekkers in de waarde van je woning. Dat  betekent dat je het nieuwe terras, de verlichting en zelfs de erfafscheiding kan meefinancieren.

Het is belangrijk om te weten dat je vanaf 2018 nog maar 100% van je woningwaarde kan lenen. De waarde die je nieuwe tuin aan je huis toevoegt, wordt meegerekend bij de woonwaarde en dit bedrag kan je dus meefinancieren. Als de kosten van de tuinaanleg hoger uitvallen, moet je de extra kosten uit eigen middelen betalen.

Een extra voordeel is dat deze investering onder de hypotheekrenteaftrek valt. Houd er wel rekening mee dat sommige hypotheekverstrekkers enigszins strikter zijn en bijvoorbeeld maximaal 10 tot 15% van de koopsom accepteren voor het financieren van de tuinaanleg. Je moet altijd een gedetailleerde offerte voor de tuinkosten kunnen tonen. De facturen kan je vervolgens indienen bij de bank voor het ‘bouwdepot’.


Meer informatie over je tuin financieren

Benieuwd naar meer informatie over de mogelijkheden? Onze kredietadviseurs helpen je graag tijdens een eerste gratis gesprek. Indien meefinancieren niet mogelijk is, kijken we graag met je mee naar de andere opties. Zo kan jij alsnog je droomtuin financieren! Neem contact op via tel. 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Of klik op de button hieronder en vraag gelijk een offerte aan!

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak