keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Je hebt een hypotheek? Betaal niet teveel voor de overlijdensrisicoverzekering!

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn fors voordeliger dan jaren geleden. Met het oversluiten van deze verzekering kan je op termijn duizenden euro’s besparen. Wij kunnen kijken hoe dat bij jou zit.

Heb je een hypotheek, dan is daar doorgaans een overlijdensrisicoverzekering (ORV) aan gekoppeld. Deze verzekeringen zijn in de afgelopen jaren fors goedkoper geworden. Je profiteert niet automatisch van de premiedaling. Laat een onafhankelijk financieel adviseur in kaart brengen of je te veel betaalt. Het verschil kan over de hele looptijd oplopen tot duizenden euro’s. De moeite van het uitzoeken waard!

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak meteen ook een overlijdensrisicoverzekering inbegrepen. De verzekering keert tijdens de looptijd uit wanneer jij of je partner overlijdt. Dit geld gaat naar de bank voor het aflossen van de openstaande hypotheekschuld.

Omdat de verzekering een garantie vormt voor de bank, stellen veel banken deze verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Het kan ook zijn dat de verzekering pas verplicht is wanneer je meer dan een percentage, bijvoorbeeld 80 procent, leent van de getaxeerde woningwaarde.

Voorbeeld kostenbesparing

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je voor een langere periode. Een relatief kleine besparing per maand, kan over de hele looptijd verschil maken. Stel; je sloot in 2012 een ORV tegen een maandelijkse premie van € 60 en een looptijd van 20 jaar.

Inmiddels is de premie gedaald naar € 40. Bij het oversluiten van de verzekering ga je er dus € 20 op vooruit. Gedurende de resterende looptijd is dit € 3.360 in totaal. De totale besparing pakt door advieskosten lager uit. Of en wat je in de praktijk kunt besparen hangt vooral af van de resterende looptijd en het moment waarop je de verzekering hebt gesloten.

Gestopt met roken?

Rookte je nog toen je de overlijdensrisicoverzekering sloot maar ben je al enige tijd nicotinevrij?  Ook dat kan bijdragen aan een lagere premie. Heeft u juist in de jaren na het afsluiten last gekregen van ernstige aandoeningen, dan loopt u het risico op hogere kosten.

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Jouw huidige overlijdensrisicoverzekering kan je oversluiten naar een andere verzekeraar. Doorgaans geldt daarbij een opzegtermijn van een maand als je jouw premie maandelijks betaalt. Doe je dit per jaar, dan is een opzegtermijn van één jaar gebruikelijk.

In de regel zijn er geen kosten verbonden aan het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dat kan anders zijn als de verzekering gekoppeld, ook wel verpand genoemd, is aan de hypotheek. Informeer in dat geval bij jouw verzekeringsadviseur of en onder welke voorwaarden oversluiten mogelijk is.

De premies van verzekeraars zijn gedaald tot wel 70 procent in de afgelopen jaren. Laat De Verzekeringsadviseur voor jou een check-up doen; dat doen we graag voor u!  Zit je toch goed qua premie, dan is dat in ieder geval een geruststellend gevoel.

 

 

Bron: Wegwijs.nl 

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face