keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

U heeft een hypotheek? Betaal niet teveel voor uw overlijdensrisicoverzekering!

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn fors voordeliger dan jaren geleden. Met het oversluiten van deze verzekering kunt u op termijn duizenden euro’s besparen. Wij kunnen kijken hoe dat bij u zit.

Heeft u een hypotheek, dan is daar doorgaans een overlijdensrisicoverzekering (ORV) aan gekoppeld. Deze verzekeringen zijn in de afgelopen jaren fors goedkoper geworden. U profiteert niet automatisch van de premiedaling. Laat een onafhankelijk financieel adviseur in kaart brengen of u te veel betaalt. Het verschil kan over de hele looptijd oplopen tot duizenden euro’s. De moeite van het uitzoeken waard!

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak meteen ook een overlijdensrisicoverzekering inbegrepen. De verzekering keert tijdens de looptijd uit wanneer u of uw partner overlijdt. Dit geld gaat naar de bank voor het aflossen van de openstaande hypotheekschuld.

Omdat de verzekering een garantie vormt voor de bank, stellen veel banken deze verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Het kan ook zijn dat de verzekering pas verplicht is wanneer u meer dan een percentage, bijvoorbeeld 80 procent, leent van de getaxeerde woningwaarde.

Voorbeeld kostenbesparing

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u voor een langere periode. Een relatief kleine besparing per maand, kan over de hele looptijd verschil maken. Stel; u sloot in 2012 een ORV tegen een maandelijkse premie van € 60 en een looptijd van 20 jaar.

Inmiddels is de premie gedaald naar € 40. Bij het oversluiten van de verzekering gaat u er dus € 20 op vooruit. Gedurende de resterende looptijd is dit € 3.360 in totaal. De totale besparing pakt door advieskosten lager uit. Of en wat u in de praktijk kunt besparen hangt vooral af van de resterende looptijd en het moment waarop u de verzekering hebt gesloten.

Gestopt met roken?

Rookte u nog toen je de overlijdensrisicoverzekering sloot maar bent u al enige tijd nicotinevrij?  Ook dat kan bijdragen aan een lagere premie. Heeft u juist in de jaren na het afsluiten last gekregen van ernstige aandoeningen, dan loopt u het risico op hogere kosten.

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Uw huidige overlijdensrisicoverzekering kunt u oversluiten naar een andere verzekeraar. Doorgaans geldt daarbij een opzegtermijn van een maand als u uw premie maandelijks betaalt. Doet u dit per jaar, dan is een opzegtermijn van één jaar gebruikelijk.

In de regel zijn er geen kosten verbonden aan het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dat kan anders zijn als de verzekering gekoppeld, ook wel verpand genoemd, is aan de hypotheek. Informeer in dat geval bij uw verzekeringsadviseur of en onder welke voorwaarden oversluiten mogelijk is.

De premies van verzekeraars zijn gedaald tot wel 70 procent in de afgelopen jaren. Laat De Verzekeringsadviseur voor u een check-up doen; dat doen we graag voor u!  Zit u toch goed qua premie, dan is dat in ieder geval een geruststellend gevoel.

 

 

Bron: Wegwijs.nl 

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament